9.7.06

Πειρατές, βαπτιστές και ο παράδεισος

Πηγα λοιπόν το Σάββατο το βράδυ να δώ τους Πειρατές. Κάτι νεκρά Σαββατοκύριακα που λέει το τραγούδι, δεν υπήρχε και τίποτα καλύτερο. Όμως η διασκέδαση ήρθε πρίν το έργο. Είχα παέι λίγο νωρίτερα, για να πάρω τσιγάρα, και περίμενα σε ένα παγκάκι έξω από τον κινηματογράφο.

Εκεί την στήνουν κάθε Σάββατο βράδυ "φονταμεταλιστές" προτεστάντες για προσυλητισμό. Αυτό που απαγορεύεται από το προοδευτικό σύνταγμα μας, απαγορεύεται να μιλάμε δηλαδή. Τέλος πάντων, ας μην ξεφύγουμε, δεν κατάλαβα ακριβώς ποιον κλάδο ακολουθούνε οι προσυλητιστές μου. Από την σελίδα τους, desiringgod ντοτ οργκ, μετά ψευτοκατάλαβα ότι μάλλον είναι βαπτιστές. Μετά από λίγη ώρα, αφού έκανα το λάθος να μην ανάψω τσιγάρο που ώς γνωστό απωθεί τους ενοχλητικούς, με πλησιάζει ένα τύπος. Ήταν πολύ ευγενικός και αποφάσισα και εγώ να ανοίξω συζήτηση μιας και περίμενα τα παιδιά να έρθουν. Αυτοί "τσιμπάνε", συνήθως έχει πλάκα.

Με ρώτησε πρώτα αν θέλω να κάνω ένα τέστ να δώ αν θα πάω στον παράδεισο. Κρατήθηκα και χαμογέλασα λίγο, του είπα ότι έχω κάνει πολλές αμαρτίες, αν υπάρχει παράδεισος και κόλαση σίγουρα δεν έχω καμμία θέση στον πρώτο. Κατάλαβε ότι έπεσε σε ανεπρόκοπο τύπο, με ρώτησε τι πιστέυω. Του λέω είμαι άθεος, δεν είμαι άνθρωπος του θεού. Αμέσως μπήκαμε στο ψητό.

"Δηλαδή πιστεύεις στην εξέλιξη ;"

Τι να πώ ... δεν πιστεύω στην εξέλιξη δεν τίθεται θέμα πίστης. Πάμε στα πιο βασικά

" Βλέπεις αυτό το κτίριο ; Το γεγονός ότι υπάρχει δεν σημαίνει ότι κάποιος το έκτισε ; Το ίδιο δεν πρέπει να ισχύει και με τον υπέροχο κόσμο που μας περιτριγυρίζει ; "

Χμμμ ωραιές είναι οι παραβολές, μπορεί να ήταν πειστικές πριν δύο χιλιάδες χρόνια, σήμερα όμως ; Συνεχίστηκε η κουβέντα για διάφορα θέματα, την Βίβλο τον Χριστό, με πολύ ευγένεια και από τους δύο μας. Κάποια στιγμή ήρθαν τα παιδιά, φύγαμε για την ταινία. Χαιρετηθήκαμε με τον Δαυίβ, τα τυπικά "Nice talking to you " κ.τ.λ. θα ξαναπεράσω και το επόμενο Σάββατο να κάνω και το τέστ, μπορεί να μαθώ και τίποτα καινούριο.

Η ταινία δεν ήταν κακή, νομίζω δουλεψανε πολύ τα γραφικά, μα το σενάριο ήταν λίγο τρύπιο, θα μπορούσαν να το δουλεψουν λίγο παραπάνω για εμάς τους αργόστροφους. Δυστυχώς είχε πολύ κόσμο και δεν μπορούσα να λέω τις βλακείες μου με την ησυχία μου. Αν πάτε να την δείτε προσέξτε ένα τύπο προς το τέλος που μοιάζει του Ρεχάγκελ !!!

Υ.Γ. Η αφίσα της ταινίας είναι από την wikipedia, πρέπει να εμπίπτει στο fair use, ελπίζω...

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακράν το αγαπημένο μου μπλόγκ!
Σούπερ η μουσική!

Είδες πόσο κοντά είναι ο έρωτας καί ο θάνατος?

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα! τα συλληπητήρια μου!
άλλη φορά να ανάβεις τσιγάρο έγκαιρα!

δε μπορώ να μην το πω, θα σκάσω: το τραγουδάκι που έχεις βάλει στο about me, του Τζιμάκου, μακράν αγαπημένο!!
εύγε νέε μου!

Ανώνυμος είπε...

υ.γ. ενδιαφέρεσαι για εκπαιδευτικά είδα, ε; για δες κι αυτο: http://sk-ek-pol.blogspot.com/

(άμα δεν παινέψουμε το σπίτι μας...)

Κ. είπε...

@μαριέλε
Η μουσική είναι Johny Cash, είδα μια ταινία για την ζωή του τον χειμώνα και μου κόλλησε. Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι ήδη πενήντα ετών...

@krotkaya
Ο Τζιμάκος είναι σταθερή αξία, στο επόμενο πόστ θα έχει υπόκρουση ΜπιμπιΤζίμ...

Κ. είπε...

Το είχα δεί το μπλόγκ πιο παλιά δεν έγραψε τίποτα όμως. Είχα μπλέξει σε μιά συζήτηση με κάτι νεοφιλελεύθερους και τα παρατησα...

Ανώνυμος είπε...

my heart's in the highlands at the break of day,
over the hills and far away..

ενα μικρό ευχαριστώ, από τον Bob Dylan ,γιά ένα λογοτεχνικό πόστ..

Κ. είπε...

Μαριέλε αυτό το τραγούδι του Ντύλαν δεν το ξέρω, μάλλον επειδή έιναι "καινούριο", λίγο πολύ ότι έχει γράψει μετά το 75-80 που το γύρισε στην ηλεκτρική κιθάρα δεν με πολυσυγκινεί. Αλλά ως στιχουργός είναι πολύ μεγάλος...

Ανώνυμος είπε...

Είναι το highlands..θεωρείται το καλύτερο του τραγούδι..
Περιμένω σχόλιο σου γιά το highlands

Κ. είπε...

Πολύ όμορφο είναι , αρκετά τυπικό Ντύλαν, μα όχι και το καλύτερο ! Έχει γράψει αριστουργήματα ο Ντύλαν Mr Tamburine Man, No Limit, The Times They Are A-Changin', My Back Pages και τόσα άλλα...

Κάνει και συναυλίες τώρα το καλοκαίρι, δυστηχώς όχι κάπου κοντα...

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δίκιο.
Αλλά ίσως θεωρείται καλύτερο επειδή οι στίχοι μπορούν να διαβαστούν καί ως..διήγημα!

Ανώνυμος είπε...

"εδώ κοντά"..
όλο ξεχνώ ότι είσαι στίς ΗΠΑ!

Ανώνυμος είπε...

Χαχα άναψες τσιγάρο στην Αμερική ; Σίγουρα θα πας στην κόλαση !!! :PPP
Μ'άρεσε το προφίλ σου .
Καλώς σε βρήκα . Να περνάς καλά .