22.10.06

Ρε Καραμήτρο...

Έτυχε σήμερα και είδα τον Πέδρο, που έχει αποφοιτήσει πριν δύο χρόνια. Δούλεψε έναμιση χρόνο στην Μακίνσυ και μετά έγινε τρέιντερ στην Γουόλ Στρίτ. Γενικά καταλαβαίνω την απόφαση να παρατήσεις τις σπουδές και να πιάσεις μια δουλειά στον "κανονικό" κόσμο. Ειδικά άν έχεις υποχρεώσεις, γυναίκα, παιδιά κ.τ.λ.. Είναι και η ακαδημαική ζωή αρκετά μίζερη, αν και η ζωή των χρηματιστών φαντάζει χειρότερη. Όμως είναι και κάποια πράγματα που δεν καταλαβαίνω. Ένας άλλος φίλος επίσης εγκατέλειψε, μάλιστα συζητάγαμε πριν καιρό τι θα κάνει τα Χριστούγεννα, σκεφτόταν να πάρει την φίλη του και να πάνε Ευρώπη. Τον κάλεσα και στην Ελλάδα, αν και δεν ξέρω αν είμαστε Ευρώπη. Η φίλη του τον ακολούθησε από τις μεσοδυτικές πολιτείες που ζούσαν πρίν έρθουν στο Τζέρσυ. Είναι δασκάλα και είναι σχετικά εύκολο να βρεί δουλειά σχεδόν σε όλες τις πολιτείες. Πρίν δύο μέρες τον ξαναείδα, αποφάσισε να πιάσει δουλειά ενάμιση μήνα πιο νωρίς, βασικά για τα λεφτά, θα γλιτώσει αρκετή εφορία αν ξεκινήσει το 2006 σύν τον ενάμιση μισθό από την εταιρεία. Ρε καραμήτρο, αφού δεν σου λείπουν άσε τον ένα μισθό και πήγαινε το κορίτσι διακοπές στην Ευρώπη. Ζήτημα προτεραιοτήτων θα μου πείτε...

Υ.Γ. Θυμήθηκα και αυτό το παλιό πόστ του Μαυροπρόβατου... πάντως δεν ξέρω κανένα φυσικό που να το έριξε στην κατασκοπεία.

3 σχόλια:

nik-athenian είπε...

Με τις αιτήσεις που έριξες το Σαββατοκύριακο, θ΄αρχίσεις να έχεις τις πρώτες θετικές απαντήσεις και τότε θ' αρχίσεις να βλέπεις πάλι το επαγγελματικό τοπίο πιο ευχάριστο. Καλή τύχη σου εύχομαι.
Έχεις ρίξει αιτήσεις και για Australia?

Κ. είπε...

Σ'ευχαριστώ για την καλή τύχη. Το επαγγελματικό τοπίο, έχει κάποια στοιχεία τα οποία δεν αλλάζουν, και με ενοχλούν αρκετά. Βασικά δεν έχεις ελέυθερο χρόνο και όσο μεγαλώνω δεν θέλω να γίνω περισσότερο μονοχνωτος. Δεν το βλέπω ως ευχάριστο η δυσάρεστο. Ρωτάω τον ευατό μου άν θα ήθελα να γίνω σαν τους καθηγητές μου, αν μπορούσα, και πραγματικά αμφιβάλλω. Αλλά έχω αποφασίσει να δοκιμάσω την τύχη μου χωρίς απαραίτητα φιλοδοξίες "καριέρας". Οι αιτήσεις δεν έχουν φύγει ακόμα, Australia όμως δεν κάνω, είναι "Ευρωκεντρικές".

Κ. είπε...

Και στην αμερική γίνονται με το κριτήριο, αν θα προτιμούσα να πάω στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ή διακοπές στον ελληνικό στρατό. Σε μία ώρα είχαν μειωθεί στο μισό τα μερη...

*Χρωστάω και μία απάντηση στον Αχιλλέα για το σχόλιο του δύο πόστ πρίν...