6.11.06

Εκλογές ΙΙ

Είπα να γράψω κάτι για τις μάυρες τρύπες, μάλλον κάποια άλλη στιγμή. Εκλογές λοιπόν αύριο. Οι δημοκρατικοί για να κερδίσουν την γερουσία πρέπει να σαρώσουν. Γίνονται εκλογές για 33 εδρες, και από τις υπόλοιπες 67 οι ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν 40. Άρα χρειάζονται μόνο 10 για να συνεχίσουν να ελέγχουν την γερουσία. Τουλάχιστον από ότι φαίνεται δεν θα κερδίσουν στο τζέρσυ όπου θα εκλεγεί για πρώτη φορά στην αμερικάνικη ιστορία ισπανόφωνος γερουσιαστής αν επικρατήσουν οι δημοκρατικοί. Στην βουλή των αντιπροσώπων (House) μάλλον τα πράγματα είναι πιο εύκολα, αν και οι ρεπουμπλικάνοι έχουν αλλάξει την κατανομή των εδρών την δεκαετία του '90 και πριν την απογραφή του 2000 ώστε να ελέγχουν την βουλή ακόμα και με μειοψηφία συνολικών ψήφων. Εν τω μεταξύ οι εκλογές γίνονται τρίτη, λίγο τριτοκοσμικά πράγματα, και ούτε που το αντιλαμβάνεσαι ότι γίνονται, ειδικά αν δεν έχεις τηλεόραση (πολύ λάσπη πάντως από ότι άκουσα και είδα στους Ταίμς).

Σήμερα μεσημεριανό με φίλο "liberal" και "tree hugger", και μικρή συζήτηση για Σαντάμ, εκλογές και μάυρες τρύπες. Παραξενευτηκε όταν του είπα ότι "εδώ κρεμάται τους δικούς σας, να μην κρεμάσουμε και τον ξένο άνθρωπο, πώς θα καταλάβουνε την δημοκρατία". Ήταν σε πλήρη αντιστοιχία "εδώ παρακολουθείται τους δικούς σας, να μην παρακολουθείται και τους δικούς μας ;" για το "σκάνδαλο με την Vodafone. Τελικά τι σημασία έχει αν θα βγεί οι ρεπουμπλικάνοι ή οι δημοκρατικοί; Μάλλον μικρή, τουλάχιστον οι δημοκρατικοί δεν φωνάζουν (αν εξαιρέσετε τον Ντήν και ένα δύο άλλους).

Υ.Γ. Προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται στην μπλοκόσφαιρα τις τελευταίες μέρες, αλλά μάταια. Αν δε ξέρεις ποιος είναι ο Λιακόπουλος και ο Τσαγκαρουσιάνος τι να σου κάνει η βικυπαιδεία...

Update. Να και μία ενδιαφέρουσα σελίδα των Τάιμς για τις εκλογές και τα πιθανά αποτελέσματα.

4 σχόλια:

Alkisti είπε...

Οντως, αν δεν ξερεις το Λιακοπουλο, δεν ξερεις τι χανεις!!!Οταν τον δεις, θα καταλαβεις τι εχανες τοσα χρονια :p

Νομιζω το youtube βοηθαει καλυτερα απο wikipedia στη συγκεκριμενη περιπτωση:

http://www.youtube.com/results?search_query=liakopoulos

Κ. είπε...

Είναι και "συνάδελφος"...

nik-athenian είπε...

Ασφαλώς δεν φαντάζεστε ότι την πρώτη περιγραφή για τις μαύρες τρύπες την έδωσε ΕΛΛΗΝΑΣ στην αρχαία Ιωνία. Τι Χουΐλερ και ...μπιπ μας λένε.
Τα πάθ ίντεγκραλς; Ηώστρατος ο Ρόδιος.
Μπορεί να μην τον ήξερε ούτε η μάνα του αλλά οι εργασίες του που είχε γράψει σε σιντιά και τις βρήκαμε 20 αιώνες αργότερα σε μια ακτή της Πολυνησίας το λένε καθαρά. Απ' αυτόν τα πήρε ο Φάινμαν.
Διαβάστε ρε τον μεγάλο Λιάκο να ξεστραβωθείτε!

Κ. είπε...

Βλέπω ότι υποστηρίζει και την θεωρία της κούφιας γής. Πρέπει να έχει πλάκα η εκπομπή του, αλλά αν έχω καταλάβει περί τίνος πρόκειται, νομίζω ότι αυτοί οι τύποι είναι δυνητικά επικύνδινοι... όπως και οι τηλε-ευαγγελιστές.