26.11.06

Βίττεν

Ο Έντουαρντ Βίττεν (όπως τον λένε οι μαθηματικοί από την ανατολική Ευρώπη) έστειλε μια επιστολή στο περιοδικό Nature, για τις απόψεις του γύρω από κάποιες δημόσιες συζητήσεις. Αξίζει μια ματιά, μπορείτε να την βρείτε εδώ. Την βρήκα κατα τύχη στο ιστολόγιο του Μότλ, δεν νομίζω ότι υπάρχει στην σελίδα του Nature.

5 σχόλια:

Μαύρο πρόβατο είπε...

Καλό μήνα!

Σα δίκιο μου φαίνεται έχει ο Βίτεν, στον κόσμο που ζούμε.

Πάντως, φαντάσου όλοι (αλλά όλοι) να κατείχαν στοιχειώδη φυσική, μαθηματικά, λογική και λίγη ιστορία. Από τη μια, κανένας εξπέρ δε θα σκεφτόταν καν να αυθαιρετολογήσει - από την άλλη, όλοι του "κοινού" θα είχαν επίγνωση των ορίων τους και μέχρι πού μπορούν να ασκήσουν κριτική.

(Και μετά ξύπνησα!)

Κ. είπε...

Καλό μήνα Μ.Π.

μάλλον έχεις μεγάλη φαντασία, αν και ο Βίττεν έχει δίκιο σε αρκετά πράγματα...

παρεπιμπτόντως πέρασα από την τοπική κάβα, μα ο Ελληνοαμερικάνος που την έχει δεν φέρνει το μαύρο πρόβατο, είχε ένα άλλο μουτόν, αλλά είναι εκτός των δυνατοτήτων μου...

Μαύρο πρόβατο είπε...

Χαίρε κ.,

δεν είναι εύκολο να βρεις μ.π. - νομίζω κάποιος το πουλάει στο ίντερνετ. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι και κανένα κρασί απ'αυτά που "δεν πρέπει να χάσεις"!
Είναι του sudouest, υπάρχουν εξαιρετικά (και προσιτά) cahors από κει, που σου δίνουν και μια καλή ιδέσ γισ το πώς είναι.
Υποθέτω ο πατριώτης σούδειξε κανένα mouton Rothschild, απλησίαστο μπορντώ τελείως σνομπίστικο.

Αν περάσεις από τα μέρη μου, θα το φροντίσω να πιούμε...

Κ. είπε...

Μ.Π. μπορεί να βρεθώ περί τα Παρίσια γύρω στα μέσα Γενάρη, θα στείλω μύνημα...

Μαύρο πρόβατο είπε...

:-) ok!!